Privat

Kaffe er et fordærveligt produkt, og olierne i kaffen fordamper hurtigt, når bønnerne møder ilt og vand.  Men, men, men – Der er håb forude. Vi har listet fem enkle tips op, som gør, at du kan udnytte og nyde den rige og fulde kaffesmag i længere tid.

1. Friskristet kaffe 🌱

Friskristet kaffe er rigere på smag end kaffe, der er ristet for længe siden. Drik derfor din kaffe inden for den første måned efter kaffens ristning.

Tip: Kig efter ristedato på kaffeposen. Derudover er poser, der er lufttætte og med en-vejs-luftventil også værd at kigge efter. De afholder nemlig ilt fra at komme ind udefra, men giver samtidig kaffen mulighed for at afgasse gennem ventilen.

ØNSK kaffepose

2. Hele bønner er friskere end formalet kaffe 🌰

Bønneskallen er en helt formidabel emballage for kaffen. Den holder kaffen frisk og forbliver det i op mod 3-4 uger, hvis den opbevares fornuftigt.

Her har formalet kaffe en ulempe, da kaffeolierne I højere grad er eksponeret for ilt, og kaffen holder sig næppe frisk i mere end 2 uger efter ristning, selv ved fornuftig opbevaring.

Derfor: Har du købt din kaffe som hele kaffebønner, skal du ikke kværne dem, før du reelt set skal brygge din kaffe.

Har du derimod købt din kaffe formalet… Ja, så må du hellere skynde dig at drikke den!

3. Opbevar kaffen i en lufttæt beholder 📦

Ilt er et tilbagevendende tema. Men det er også ekstremt vigtigt, hvis du vil holde din kaffe frisk. Ilt og kaffe er simpelthen ikke gode venner.

Opbevarer du din kaffe i en lufttætbeholder eller -pose bibeholder du den friske kaffesmag i længere tid.

Tip: Lufttætte syltetøjsglas med en lukkemekanisme af gummi er et godt sted at opbevare kaffe. Ligesom en god gammeldags kaffedåse er et undervurderet aggregat. Men en kaffepose med lukkemekanisme fungerer også fint.

OBS: Bestiller du din kaffe fra ØNSK, er kaffen altid friskristet. Derudover kan du tilvælge en ØNSK kaffedåse med aromalåg som både er lufttæt og sørger for at beskytte kaffen fra lys, så kaffen holdes frisk i længere tid.

ØNSK opbevaringsdåse i tin med kaffefarmer i forgrunden
ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.

4. Opbevar kaffebønnerne køligt ❄

Kaffebønner kommer fra et tropisk klima, men de vil helst opbevares køligt og mørkt. Der er dog en grænse.

Opbevar derfor kaffen i et køligt rum væk fra lys og varme

Men undgå at opbevare kaffen i en fryser eller et køleskab, da fugt fra luften kan blande sig med kaffen. Kondensvand i din kaffebeholder skader kaffen og smagen vil derefter hurtigt forsvinde.

5. Kaffe er som vampyrer og kan ikke tåle lys 🌚

Nok forvandler sollys ikke kaffebønner til en støvsky, men ligesom vampyrer er kaffe meget lysfølsomt. Kaffen bliver lynhurtigt kedelig og flad, hvis den står fremme på køkkenbordet.

Så; smid kaffen ind i skabet – især hvis du vælger at opbevare den i det anbefalede, gennemsigtige syltetøjsglas.

Prøv at opbevare disse bønner ordenligt

Corcasan
85,00 kr.240,00 kr.
Café de Alturas
85,00 kr.240,00 kr.
Leonel Valladares
85,00 kr.240,00 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *