Privat

Kaffe er et fordærveligt produkt, og olierne i kaffen fordamper hurtigt, når bønnerne møder ilt og vand.  Men, men, men – Der er håb forude. Vi har listet fem enkle tips op, som gør, at du kan udnytte og nyde den rige og fulde kaffesmag i længere tid.

1. Friskristet kaffe 🌱

Friskristet kaffe er rigere pü smag end kaffe, der er ristet for lÌnge siden. Drik derfor din kaffe inden for den første müned efter kaffens ristning.

Tip: Kig efter ristedato pĂĽ kaffeposen. Derudover er poser, der er lufttĂŚtte og med en-vejs-luftventil ogsĂĽ vĂŚrd at kigge efter. De afholder nemlig ilt fra at komme ind udefra, men giver samtidig kaffen mulighed for at afgasse gennem ventilen.

ØNSK kaffepose

2. Hele bønner er friskere end formalet kaffe 🌰

Bønneskallen er en helt formidabel emballage for kaffen. Den holder kaffen frisk og forbliver det i op mod 3-4 uger, hvis den opbevares fornuftigt.

Her har formalet kaffe en ulempe, da kaffeolierne I højere grad er eksponeret for ilt, og kaffen holder sig nÌppe frisk i mere end 2 uger efter ristning, selv ved fornuftig opbevaring.

Derfor: Har du købt din kaffe som hele kaffebønner, skal du ikke kvÌrne dem, før du reelt set skal brygge din kaffe.

Har du derimod købt din kaffe formalet… Ja, så må du hellere skynde dig at drikke den!

3. Opbevar kaffen i en lufttæt beholder 📦

Ilt er et tilbagevendende tema. Men det er ogsĂĽ ekstremt vigtigt, hvis du vil holde din kaffe frisk. Ilt og kaffe er simpelthen ikke gode venner.

Opbevarer du din kaffe i en lufttĂŚtbeholder eller -pose bibeholder du den friske kaffesmag i lĂŚngere tid.

Tip: LufttÌtte syltetøjsglas med en lukkemekanisme af gummi er et godt sted at opbevare kaffe. Ligesom en god gammeldags kaffedüse er et undervurderet aggregat. Men en kaffepose med lukkemekanisme fungerer ogsü fint.

OBS: Bestiller du din kaffe fra ØNSK, er kaffen altid friskristet. Derudover kan du tilvÌlge en ØNSK kaffedüse med aromalüg som büde er lufttÌt og sørger for at beskytte kaffen fra lys, sü kaffen holdes frisk i lÌngere tid.

ØNSK opbevaringsdüse i tin med kaffefarmer i forgrunden
ØNSK logo

FĂĽ vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og fü vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.


  4. Opbevar kaffebønnerne køligt ❄

  Kaffebønner kommer fra et tropisk klima, men de vil helst opbevares køligt og mørkt. Der er dog en grÌnse.

  Opbevar derfor kaffen i et køligt rum vÌk fra lys og varme

  Men undgü at opbevare kaffen i en fryser eller et køleskab, da fugt fra luften kan blande sig med kaffen. Kondensvand i din kaffebeholder skader kaffen og smagen vil derefter hurtigt forsvinde.

  5. Kaffe er som vampyrer og kan ikke tåle lys 🌚

  Nok forvandler sollys ikke kaffebønner til en støvsky, men ligesom vampyrer er kaffe meget lysfølsomt. Kaffen bliver lynhurtigt kedelig og flad, hvis den stür fremme pü køkkenbordet.

  Så; smid kaffen ind i skabet – især hvis du vælger at opbevare den i det anbefalede, gennemsigtige syltetøjsglas.

  Prøv at opbevare disse bønner ordenligt

  80,00 DKK230,00 DKK
  80,00 DKK230,00 DKK
  80,00 DKK230,00 DKK

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.