package-hvid

Hurtig levering

Friskristet-kaffe-hvid

Friskristet

green-earth-hvid

Bæredygtigt

Mørkristet kaffe

Mørkristet kaffe & Espresso kaffebønner

Skabt til espressomaskinen

Espressokaffe, espressobønner eller mørkristet kaffe. Kært barn har mange navne. I ØNSK har vi valgt at kalde vores mørkest ristede kaffebønner for mørkristet kaffe og ikke espresso, som andre kalder ristningsgraden.

Vores mørkristede kaffe er skabt til brygning på en espressomaskine, både semi-automatiske espressomaskiner såvel som smagt efter på fuldautomatiske espressomaskiner. De mørkristede kaffer fungerer dog også rigtig godt til Moka-kander og andre espressobryggere.

De mørkristede kaffebønner, vi tilbyder, har lidt forskellige profiler. Både hvad angår 1) risteprofilen, 2) hvad kaffens terroir har at byde på, og 3) hvad sorten kan bidrage med.

I tvivl om hvilken af vores mørkristede du bør vælge?

Vores to mørkest ristede kaffer kommer fra de økologiske kooperativer Corcasan og Café de Alturas. Begge kaffer har en god fylde og en kraftig smag, der harmonerer rigtig godt med mælkekaffer som cappuccino, flat white, latté osv.

Kaffen fra Santos Isabel er vores mørkristede kaffe med mest kompleksitet.  Den har utrolig meget sødme, uden snert af bitterhed. Den toppes af en del syre, der ikke dominerer, men føles let og behagelig på tungen. Santos’ mørkristet er ristet lidt lysere og passer perfekt til en espresso og cortado.

Den sidste espressobønne kommer fra den dybt dedikerede økolog Leonel Valladares. Kaffesorten er Catuai og Catuai Amarillo (gul), som har en stor nøddeagtig sødme. Smagen leder tankerne hen på marcipan, men balanceres af nogle frugtige undertoner, som træder frem i smagen til sidst. Leonels kaffe er en kaffe, der kan det hele. 

Hvilke kaffebønner skal jeg vælge, hvis jeg drikker espresso med mælk

Hvilke espressobønner er bedst til kaffe med mælk? Som udgangspunkt plejer de lidt mørkere ristede kaffebønner at være populære. Det skyldes, at de mørke og let bittersøde smage harmonerer godt med den basiske mælk. Den mørke og kraftige espresso vil smage godt igennem mælken og vil stadig have en klar og skarp kaffesmag.

Det er generelt også en smagsprofil, der er fremtræden og foretrukket i Skandinavien. Mørkristet kaffe med smag af chokolade og nødder er “en crowdpleaser” i de fleste hjem eller kontorer. Derfor vil Corcasan eller Café de Alturas altid være et sikkert valg, hvis man er til mælkekaffer.

Hvilke er de bedste espressobønner, hvis jeg drikker americano eller ren espresso

Det er selvfølgelig en smagssag og utroligt subjektivt. Men som udgangspunkt er der lidt flere aromaer og komplekse oplevelser i de lysere ristede kaffer, som i øvrigt kommer fra et terroir, der giver dem sødme, syre og frugtige undertoner. Hvis du godt kan lide disse nuancer, vil vi anbefale at prøve vores kaffe fra Leonel eller Santos.