package-hvid

Hurtig levering

Friskristet-kaffe-hvid

Friskristet

green-earth-hvid

Bæredygtigt

Mellemristet kaffe

Mellemristet kaffe & lysristet kaffe fra ØNSK

Vores bæredygtige mellem- og lysristede kaffe egner sig godt til at blive brygget som filterkaffe, stempelkaffe eller som pour-over.

ØNSKs mellemristede kaffebønner ristes en anelse lysere end traditionel mellemrist. Det gør vi for at bevare kaffens naturlige aromaer og for at frembringe ekstra friskhed i kaffen. Vi oplever, det giver en fløjsblød kaffe, man kan drikke dag ud og dag ind.

Søger du kaffe bestående af kaffebønner, der er dyrket med respekt for miljø, klima og natur, og som ikke går på kompromis med smagsoplevelsen, skal du vælge kaffe fra ØNSK kaffe.

Skal jeg vælge hele bønner eller formalet?
Mellemristet kaffe og lysristet kaffe fra ØNSK kan bestilles som både hele bønner og som formalet. Vi anbefaler, at kaffen købes som hele bønner, da man derved kan friskkværne kaffen lige inden brug. Herved opnås en mere aromatisk kaffeoplevelse. Aromaer i kaffen er nemlig flygtige, særligt når de eksponeres for oxygen. Kaffen er mindst eksponeret over for ilt og beskyttes, når den er i bønneform.  

Vælg mellemristet eller lysristet, hvis du brygger på:
Den mellemristede kaffe er et naturligt valg, hvis du brygger filterkaffe på en kaffemaskine, hvis du brygger kaffe på stempekande, eller hvis du er mere fancy og har givet dig i kast med den efterhånden populære pour-over kaffe; såsom Chemex, Aeropress, Syphon, Hario V60 eller lignende bryggemetoder.

Mellemristet vs. lysristet kaffe
Med den mellemristede kaffe får du en blid, blød og rund smag, hvor kaffens sødme kommer frem. Ønsker du i stedet en kraftigere, mørkere og mere intens kaffesmag, så anbefaler vi at vælge kaffen som mørkristet.

Med lysristet kaffe fremmer vi mere syre i kaffen og lader dens naturlige aromaer og smage komme fuldt til udtryk. Når vi rister kaffen lyst, ser vi ofte de frugtige og florale sider af kaffen komme frem.  

Alle vores kaffer kommer desuden som både mellemristet og mørkristet, bortset fra kaffen fra Silvio Sanchez, der kun fås som lysristet kaffe.