Syre er også en beskrivelse, mange bruger, når de står med deres smagshjul i hånden og kaffecupper. Du har sikkert hørt sætningen “der er meget syre til stede”.
Hvad er syre?
Syre er en af grundsmagene, du nok kender fra citron, lime, eddike og kærnemælk. Det er også en smag, mange kaffer bærer præg af, og som man kan bruge til at definere smagsnuancerne i en kaffe.
Når man taler om syreindhold, er det kaffens nødvendige syreindhold som vurderes og som giver en behagelig skarphed.Syrlige kaffer føles friske og skarpe, hvorimod kaffe med lav syrlighed er glattere og mere vedvarende i munden.
Når det kommer til kaffe, er det vigtigt at vide, at der er forskel på sur kaffe og syrlig kaffe. En sur kaffe er ikke noget, der er værd at drikke. Det kan opstå ved en for kort ekstraktion. Syrlig kaffe derimod, der selvfølgelig er velbalanceret, kan gøre din kaffe utrolig lækker med en meget frisk tone i smagen.