Erhverv
Erhverv

Når du kaffecupper, hvilket betyder at smage og vurdere forskellige kaffers karaktér, er der forskellige værktøjer, du skal gøre brug af. Og du skal selvfølgelig også have lidt viden om smage, dufte og aroma, så du kan få det fulde ud af processen. Her kommer vi ind på sødme, der ofte er et adjektiv, som kaffe får på sig.

Læs også:
Cupping
Smagshjul

Hvad er sødme?

Sødme er en af grundsmagene. Smagen sødme kan forbindes med sukker, honning, sirup og marmelade. Og det er også en smag, man kan bruge til at beskrive kaffe med. Sødme er et basis kriterium for kvalitetskaffe. Det er det, man smager efter først, når man cupper. Det betyder nemlig, at kaffebærret har modnet godt.

Ser du på smagshjulet, er sødme er en af de inderste adjektiver i hjulet. Det er altså en nøgle-smag, som du kan bygge videre på ud i hjulet. 

En af vores foretrukner kaffer, der netop har en sødmefyldt karaktér, er denne økologiske, lysristet kaffe, som vi anbefaler dig at prøve. Den har nuancer af rørsukker, fersken og rose. Du kan prøve kræfter med cupping derhjemme, og smage efter om du også kan smage dig frem til den beskrivelse.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.