package-hvid

Hurtig levering

Friskristet-kaffe-hvid

Friskristet

green-earth-hvid

Bæredygtigt

Kaffe

Her finder du vores udvalg af kaffe inddelt efter kategorierne økologisk, mellemristet og mørkristet. Vi sælger kafferne i poser af 250 gram, 500 gram og 1 kilo.
Kaffen fås som formalet (til filterkaffe eller stempelkande) og som hele kaffebønner – vælges ved bestilling.

Økologisk

Mellemristet

Mørkristet

Mellemristet & lysristet kaffe fra ØNSK

Vores bæredygtige mellem- og lysristede kaffe egner sig godt til at blive brygget som filterkaffe, stempelkaffe eller som pour-over.

ØNSKs mellemristede kaffebønner ristes en anelse lysere end traditionel mellemrist. Det gør vi for at bevare kaffens naturlige aromaer og for at frembringe ekstra friskhed i kaffen. Vi oplever, det giver en fløjsblød kaffe, man kan drikke dag ud og dag ind.

Søger du kaffe bestående af kaffebønner, der er dyrket med respekt for miljø, klima og natur, og som ikke går på kompromis med smagsoplevelsen, skal du vælge kaffe fra ØNSK kaffe.

Skal jeg vælge hele bønner eller formalet?

Mellemristet kaffe og lysristet kaffe fra ØNSK kan bestilles som både hele bønner og som formalet. Vi anbefaler, at kaffen købes som hele bønner, da man derved kan friskkværne kaffen lige inden brug. Herved opnås en mere aromatisk kaffeoplevelse. Aromaer i kaffen er nemlig flygtige, særligt når de eksponeres for oxygen. Kaffen er mindst eksponeret over for ilt og beskyttes, når den er i bønneform.  

Vælg mellemristet eller lysristet, hvis du brygger på:

Den mellemristede kaffe er et naturligt valg, hvis du brygger filterkaffe på en kaffemaskine, hvis du brygger kaffe på stempekande, eller hvis du er mere fancy og har givet dig i kast med den efterhånden populære pour-over kaffe; såsom Chemex, Aeropress, Syphon, Hario V60 eller lignende bryggemetoder.

Mellemristet vs. lysristet kaffe

Med den mellemristede kaffe får du en blid, blød og rund smag, hvor kaffens sødme kommer frem. Ønsker du i stedet en kraftigere, mørkere og mere intens kaffesmag, så anbefaler vi at vælge kaffen som mørkristet.

Med lysristet kaffe fremmer vi mere syre i kaffen og lader dens naturlige aromaer og smage komme fuldt til udtryk. Når vi rister kaffen lyst, ser vi ofte de frugtige og florale sider af kaffen komme frem.  

Alle vores kaffer kommer desuden som både mellemristet og mørkristet, bortset fra kaffen fra Silvio Sanchez, der kun fås som lysristet kaffe.

Mørkristet & espresso kaffebønner

Espressokaffe, espressobønner eller mørkristet kaffe. Kært barn har mange navne. I ØNSK har vi valgt at kalde vores mørkest ristede kaffebønner for mørkristet kaffe og ikke espresso, som andre kalder ristningsgraden.

Vores mørkristede kaffe er skabt til brygning på en espressomaskine, både semi-automatiske espressomaskiner såvel som smagt efter på fuldautomatiske espressomaskiner. De mørkristede kaffer fungerer dog også rigtig godt til Moka-kander og andre espressobryggere.

De mørkristede kaffebønner, vi tilbyder, har lidt forskellige profiler. Både hvad angår 1) risteprofilen, 2) hvad kaffens terroir har at byde på, og 3) hvad sorten kan bidrage med.

I tvivl om, hvilken af vores mørkristede kaffer du skal vælge?

Vores to mørkest ristede kaffer kommer fra de økologiske kooperativer Corcasan og Café de Alturas. Begge kaffer har en god fylde og en kraftig smag, der harmonerer rigtig godt med mælkekaffer som cappuccino, flat white, latté osv.

Kaffen fra Santos Isabel er vores mørkristede kaffe med mest kompleksitet.  Den har utrolig meget sødme, uden snert af bitterhed. Den toppes af en del syre, der ikke dominerer, men føles let og behagelig på tungen. Santos’ mørkristet er ristet lidt lysere og passer perfekt til en espresso og cortado.

Den sidste espressobønne kommer fra den dybt dedikerede økolog Leonel Valladares. Kaffesorten er Catuai og Catuai Amarillo (gul), som har en stor nøddeagtig sødme. Smagen leder tankerne hen på marcipan, men balanceres af nogle frugtige undertoner, som træder frem i smagen til sidst. Leonels kaffe er en kaffe, der kan det hele. 

Hvilke kaffebønner skal jeg vælge, hvis jeg drikker espresso med mælk?

Hvilke espressobønner er bedst til kaffe med mælk? Som udgangspunkt plejer de lidt mørkere ristede kaffebønner at være populære. Det skyldes, at de mørke og let bittersøde smage harmonerer godt med den basiske mælk. Den mørke og kraftige espresso vil smage godt igennem mælken og vil stadig have en klar og skarp kaffesmag.

Det er generelt også en smagsprofil, der er fremtræden og foretrukket i Skandinavien. Mørkristet kaffe med smag af chokolade og nødder er “en crowdpleaser” i de fleste hjem eller kontorer. Derfor vil Corcasan eller Café de Alturas altid være et sikkert valg, hvis man er til mælkekaffer.

De rigtige kaffebønner til americano og ren espresso

Det er selvfølgelig en smagssag og utroligt subjektivt. Men som udgangspunkt er der lidt flere aromaer og komplekse oplevelser i de lysere ristede kaffer, som i øvrigt kommer fra et terroir, der giver dem sødme, syre og frugtige undertoner. Hvis du godt kan lide disse nuancer, vil vi anbefale at prøve vores kaffe fra Leonel eller Santos.

Økologisk kaffe

Mellemristet økologisk kaffe

Vores mellemristede kaffe er ristet lidt lysere end traditionel kaffe. Da kaffen består af højere kvalitet, indeholder den også flere og finere smage, der er værd at accentuere og fremhæve. Kaffe af lavere kvalitet ristes typisk mørkere for at dække over de bismage, der er uønskværdige at få med ned i koppen. Med ØNSKs økologiske kaffe får du en mellemrist, der er perfekt til pour-over, traditionel filterkaffe og aeropress. 

Espresso / mørkristet økologisk kaffe

Vores mørkeste rist kalder vi mørkristet kaffe, mens andre kalder deres espresso. Vores økologiske varianter af mørkristet kaffe inkluderer Corcasan, Café de Alturas og Leonel Valladares. Sidstnævnte er en kaffe, der passer godt til en klassisk espresso eller en lækker cortado, hvor der ikke er for meget mælk i, og kaffens frugtige og sødmefulde smagsnuancer får plads. Derimod passer Corcasan og Café de Alturas begge to til mælkefyldte kaffer, såsom cappuccino og caffè latte, da de rummer en dybere smag af mørk chokolade og nødder.