package-hvid

Hurtig levering

Friskristet-kaffe-hvid

Friskristet

green-earth-hvid

Bæredygtigt

Kaffe

Her finder du vores udvalg af kaffe inddelt efter kategorierne økologisk, mellemristet og mørkristet. Køb kaffe i poser af 250 gram, 500 gram og 1 kilo.
Kaffen fås som formalet (til filterkaffe eller stempelkande) og som hele kaffebønner – vælges ved bestilling.

Økologisk

Mellemristet

Mørkristet

Bæredygtig kaffe

Danmark er blandt de mest kaffeglade lande i verden. På trods af det har kaffe traditionelt set været et produkt, som forbrugerne har haft meget få forventninger og krav til. Ligesom tandpasta er det et produkt, man ikke kan leve uden. Men samtidig et produkt stort set uden præferencer inden for mærke, kvalitet, friskhed og lignende. Et godt tilbud i supermarkedet, og så kunne den ene pose kaffe være lige så god som den anden.

Heldigvis er dét ved at vende. I dag tænker flere og flere – jamen, når jeg nu drikker flere kopper kaffe om dagen, hvorfor så ikke også drikke god kvalitet?

Tendensen kaldes på engelsk ‘third wave coffee‘, og det handler om, at kaffedrikkere i højere grad stiller krav til deres kaffe. I særdeleshed kvaliteten, men også krav om økologi, bæredygtighed og direkte handel med kaffebønderne er blandt det, flere og flere kaffedrikkere efterspørger.

Vi er selv blandt dem, der kræver mere gennemsigtig og større kvalitet i kaffebranchen. Derfor har vi startet ØNSK med et mål om at sælge så bæredygtig kaffe, som det er muligt, uden at gå på kompromis med kvaliteten. I stedet vil vi hele tiden stræbe efter at forbedre begge dele.

Den bedste kaffe

Al vores kaffe er nøje udvalgt og af høj kvalitet, så du derved er sikret den bedst mulige smag. Vi arbejder desuden direkte sammen med vores kaffebønder fra Nicaragua, så vi samtidig sørger for, at de får en ordentlig betaling for deres arbejde.

Udover at ØNSK prøver at sikre en ordentlig betaling til bønderne, går 1 % af vores samlede omsætning tilbage til bønderne i form af grønne udviklingsprojekter. Vi tror nemlig på, at vi gennem udvikling kan skabe en mere bæredygtig kaffeproduktion og en endnu bedre kaffe.

Vores kvalitetsprincipper er mejslet i sten, og derfor sørger vi altid for, at kaffebønnerne er friskristede, produceret med respekt for natur og miljø og dyrket af dygtige og fairbetalte kaffebønder. Køb kaffe fra ØNSK, hvis du vil være sikker på at få god kaffe, hver gang.

Køb kaffe online

For at sælge den bedste kaffe muligt rister vi vores kaffebønner med få ugers mellemrum. Det sikrer, at vi altid har friskristede kaffebønner på lager, som vi kan sende ud til vores kunder.

Køb kaffen online, og vi sender den lige til din fordør. Med få klik er du dermed sikret en friskristet kaffe, der giver en aromaeksplosion, hver gang du åbner kaffeposen, og en smagsoplevelse, hver gang du tager en tår af koppen.

Det er muligt at få kaffen fra ØNSK som hele bønner eller formalet til stempel- eller filterkaffe.

Fairtrade kaffe

Selv om vi deler mange af de samme ambitioner som Fairtrade, sælger ØNSK ikke Fairtrade kaffe. Det er en helt bevidst beslutning, vi har truffet, da vi ikke mener, Fairtrade er fair nok.

Hvorfor det, kan du læse mere uddybende om i vores blogindlæg om Fairtrade kaffe. Her kommer vi også ind på, hvad vi gør i stedet, for at sikre, at vores kaffebønder får en fair betaling, og hvordan vi hjælper dem med at forbedre både arbejdsvilkår og kaffens kvalitet.

Kaffe fra Nicaragua

ØNSK importerer og sælger udelukkende kaffe fra Nicaragua. Vi er et relativt lille kafferisteri, og med vores principper om jævnligt at kunne besøge vores kaffebønder og ikke sælge kaffe fra mennesker, vi ikke har set i øjnene, er det nødvendigt at sælge kaffe fra et afgrænset område.

Nicaragua er et land fyldt med søer og vulkaner. Det betyder en næringsrig jord, der skaber et perfekt fundament for kaffebuske at vokse og producere enormt smagfulde kaffebær. Kaffebønnernes smagsprofil vil typisk være karakteriseret ved fylde, sødme fra chokolade og nødder og en afbalanceret, frugtig syre.

Økologisk kaffe

Udover den gode smag er det også Nicaraguas evne til at fremelske noget af verdens bedste økologiske kaffe, der gør, at ØNSK importerer fra den mellemamerikanske nation. På kort sigt har ØNSK en ambition om udelukkende at sælge økologisk kaffe, da det er sundere for både kaffedrikkere og kloden. Derfor er vores anbefaling klar: Køb kaffe, der er økologisk.

De færreste nicaraguanske kaffebønder har historisk set haft råd til landbrugsmaskiner og gødning. Derfor findes der mange økologiske gårde, der igennem generationer har udviklet fabelagtige evner udi økologisk kaffeproduktion.

I dag er Nicaragua anerkendt for at producere nogle helt exceptionelle økologisk specialkaffer. Og du finder flere af dem lige her, hos ØNSK.