Når det kommer til valg af kaffemaskine til jeres kaffeløsning, er der mange faktorer, der skal tages i betragtning. Det kan f.eks. være, hvor hurtigt kaffemaskinen kan brygge en kop kaffe, eller hvad det koster at brygge en kop kaffe. Vi vil her se nærmere på nogle af de parametre, der spiller en rolle, når det kommer til at vælge den bedste kaffemaskine til din kaffeløsning.

Hvilken kaffeløsning skal du vælge?

– er den bedste kaffeløsning for dig en stor eller to små?

Hvis du har en stor stab af medarbejdere, kan det være fordelagtigt at vælge to mindre kaffemaskiner i stedet for én stor. På denne måde fordeler man belastningen på maskinerne, og undgår at have en maskine, som dagligt skal brygge kaffe til sin maksimale kapacitet. Derudover vil du kunne mindske ventetiden ved kaffemaskinen,  da der kan brygges flere kopper kaffe ad gangen. 

Hvis du har en virksomhed, hvor der til tider skal laves store mængder kaffe på én gang, kan det være nødvendigt at kombinere f.eks. en fuldautomatisk espressomaskine med en filterkaffemaskine. Denne kombination kan være velegnet til dig, hvis du har behov for store mængder kaffe til møder, konferencer eller travle morgenperioder.

Det kan være unødvendigt at vælge en meget stor maskine, da det ikke nødvendigvis er maskinens størelse, man skal have fokus på, men derimod maskinens kapacitet, som sikrer, at der kan leveres kvalitetskaffe til mange brugere. Derfor bør du ikke afskrive mindre kaffeløsninger, da de muligvis kan opfylde dine behov.

Hvor-stor-en-kaffemaskine-skal-du-vælge-FH-kaffeløsning-Thermoplan

På billedet ses to Thermoplan BlackWhite 4 Compact.

Hvor-stor-en-kaffemaskine-skal-du-vælge-NBKU-kaffeløsning-Jura

På billedet ses en Giga X3C af mærket Jura.

Hvor stor en maskine skal du vælge?

Alt efter hvilken type kaffemaskine du søger til din kaffeløsning, er det nødvendigt at overveje, behovet du ønsker at opfylde. Ønsker du f.eks. filterkaffe? Eller vil du have en manuel espressomaskine, så dine medarbejdere selv kan lave en god kop kaffe. Måske er en fuldautomatisk espressomaskine det du søger? Det vil give dine medarbejdere mulighed for, at lave lige den kop kaffe, de ønsker, på blot 30 sekunder.  

Uanset om du ønsker en kaffeløsning med en filterkaffemaskine, en manuel- eller fuldautomatisk espressomaskine, er det vigtigt at vurdere, hvor stor maskinen skal være, for at opfylde behovene på din arbejdsplads. Kan I f.eks. nøjes med en Moccamaster, der kan brygge 1,25 liter ad gangen. Eller skal I have fat i en Fetco, der kan brygge op til 3,6 liter ad gangen. Dette er parametre som skal overvejes, så i finder den bedste kaffemaskine til jer, og ikke ender med en kaffemaskine der enten har for stor eller lille kapacitet. 

Hvor meget koster din kaffeløsning?

Det kan være svært at vurdere, hvor stor en kaffemaskine du skal vælge til din kaffeløsning for at sikre, at dine medarbejderes behov bliver opfyldt. Som udgangspunkt drikker hver medarbejder 2,5 kopper kaffe om dagen, hvilket kan være en god rettesnor i jagten på den bedste kaffemaskine til jeres kaffeløsning.

Udover at ønske at opfylde dine medarbejderes behov i forhold til deres kaffeforbrug kan der også være en interesse for dig som arbejdsgiver i at vide, hvad det koster pr. kop, som dine medarbejdere drikker. Derfor har vi lavet et overblik over, hvad det koster at brygge en kop kaffe med nogle af de forskellige kaffeløsninger. Hvis du ønsker et mere dybdegående overblik, over prisen på nogle af de forskellige kaffeløsninger, kan du se mere om vores beregninger her

Hvor-stor-en-kafffemaskine-skal-du-vælge-kop pris
Andreas Kirk fra ØNSK

Skal vi hjælpe dig med at finde den rette kaffemaskine? Kontakt os her