I søgen efter din nye kaffeløsning til erhverv kan det være interessant at vide, hvor hurtigt de forskellige løsninger kan brygge en kop kaffe. Vi giver dig derfor her et overblik over, hvor hurtigt du kan brygge en kop kaffe med de forskellige kaffeløsninger.

Kaffe som personalegode

Kaffe er den mest værdsatte personalegode. Derfor er det vigtigt, når du vælger kaffeløsning, at du også overvejer, hvor hurtigt de forskellige løsninger kan lave en kop kaffe, så du undgår for lang ventetid ved kaffemaskinen. Vi vil derfor her gennemgå, hvor lang tid det tager at brygge en kop kaffe på nogle af de forskellige kaffeløsninger til erhverv.

Ved valg af kaffeløsning til erhverv skal du dog huske, at kaffe kræver tid og omsorg, akkurat som vin og ost, der ligeledes skal modne under de rette betingelser for at opnå den bedste smagsoplevelse.

Det hele begynder med valget af kaffebønner, der skal høstes på det rette tidspunkt og ristes optimalt, så kaffens smag og aroma kan udfolde sig bedst muligt. Valget af kaffebønner og bryggemetode kan derfor have betydning for slutproduktet, du tilbyder dine medarbejdere. 

Manuel espressomaskine - kaffeløsning til erhverv
Bryggetid og antal kopper på de forskellige kaffeløsninger

Hvor hurtigt kan du brygge en kop kaffe?

– vi giver dig her et overblik over nogle af de forskellige kaffeløsninger til erhverv, og hvor hurtigt de kan brygge en kop kaffe

Den første kaffeløsning og dens bryggetid, vi vil gennemgå, er instant kaffe, som kan brygges på et sted mellem 3-6 minutter, hvilket svarer til den tid, det tager at koge en liter vand i en elkedel. Det hælder det kogende vand over din instant kaffe, og så har du en kop kaffe. 

Hvis du overvejer en stempelkande som kaffeløsning i din virksomhed, kan du lave en lidt større mængde kaffe på samme tid. Til en stempelkande skal du bruge kogende vand, som du derefter hælder over kaffen i din stempelkande, hvorefter kaffen skal stå og trække i cirka 4 minutter. Dette giver derfor en samlet bryggetid på mellem 7-10 minutter. Hvis du vælger denne kaffeløsning, skal du også huske, at hvis du ikke har formalet kaffe, skal de først kværnes, og der er også lidt rengøring af stempelkandens mellem hver bygning, hvilket lægger lidt tid til bryggetiden.

Filterkaffe eller en fuldautomatisk espressomaskine

Hvis du overvejer filterkaffe som kaffeløsning til erhverv, er det værd at vide, at der godt kan være længere bryggetid ved denne løsning, men til gængæld kan der brygges store mængder kaffe på en gang. Vælger du en Fetco, kan der brygges op til 3,6 liter kaffe på omkring 6 minutter. Hvis du vælger en Moccamaster, kan der brygges 1,25 liter, svarende til cirka 10 kopper kaffe, på omkring 6 minutter.

Hvis du vælger en fuldautomatisk espressomaskine, giver det dig ikke blot mulighed for at tilbyde dine medarbejdere alt fra en espresso til café latte, men de kan også brygge sig en kop kaffe på omkring 30 sekunder. Ved denne kaffeløsning er der både kort ventetid, samtidig med at den kan opfylde de forskellige ønsker, dine medarbejdere kan have til deres kaffe, takket været det store udvalg af kaffe, som maskinen kan brygge. 

Fetco bryggetid-kaffeløsning til erhverv-filterkaffe
Manuel espressomaskine-bryggetid-kaffeløsning til erhverv

Bryggetid og friskhed af din kaffe

På en manuel espressomaskine er der forskellige trin, du skal igennem, før du har din kop kaffe. Du skal først kværne den ønskede mængde bønner for derefter at tampe kaffen, og så kan du lave et espressoshot. Mens kaffen løber, kan du steame din mælk, hvis du fx ønsker at lave en café latte. Det kræver lidt øvelse at blive hurtig til at betjene en manuel espressomaskine, men når du først har teknikken på rygraden, kan der laves en kop kaffe på mellem 1-2 minutter. 

Hvis du ønsker en kapselmaskine som kaffeløsning, tager det ikke meget mere end 30 sekunder at lave en kop kaffe. Ulempen ved at bruge kapselkaffe er dog, at kaffen ikke er 100% frisk, som ved valg af andre kaffeløsninger. 

Ud fra denne gennemgang kan det ses, at den kaffeløsning, der hurtigst kan lave én kop kaffe, enten er en fuldautomatisk espressomaskine eller en kapselmaskine. Dog kan nogle af de andre løsninger brygge en stor mængde kaffe på relativt kort tid, hvilket kan være det, du har brug for i din kaffeløsning til erhverv. 

Skal vi tage en snak om, hvordan en kaffeløsning kunne se ud hos jer?

 

Rasmus Ditlev fra ØNSK

Rasmus Ditlev
Kaffespecialist

+45 27 89 11 13

rasmus@onsk.dk

Andreas Kirk fra ØNSK

Andreas Kirk Hedegaard
Erhvervsløsninger

+45 61 31 66 87

andreas@onsk.dk

ØNSK logo

Ønsk ApS
Hovedkontor

+45 25 94 02 10

kontakt@onsk.dk

  Køb kaffe, udstyr og kaffemaskiner til erhverv

  Bodum stempelkander

  Bodum stempelkande 8 kopper

  400,00 kr.
  151.112,50 kr.
  Corcasan
  80,00 kr.230,00 kr.
  Leonel Valladares
  45,00 kr.390,00 kr.