Hvornår skal jeg vælge lysristet, mellemristet eller mørkristet?

Mellemristet kaffe

Vores mellemristede kaffebønner er optimeret mod filterbryg. Dvs. vi har ristet kaffen så at den passer godt til at blive brygget som filterkaffe. Når vi rister kaffen mellemristet opnår kaffebønnerne en kernetemperatur 210-215°C. på En mellemristet profil giver ofte en rund fornemmelse af smagen. Her vil der være let sødme, god fyldighed og en fin balance mellem smag og syre.

Vores mellemristede kaffer er en smule til den lyse side. Herved får vi en smule mere syre ind i kaffen, som biddrager med noget friskhed.

Se vores udvalg af mellemristede kaffebønner her

Mørkristet kaffe

Vores mørkristet kaffer er imellem 221-227°C. Jo mørkere kaffen bliver, jo mere bitterhed og intensitet. Lysest i vores varianter findes Santos Isabel, Leonel Valladares. I den mørkere ende har vi varianter som Café de Alturas og Corcasan. Mange synes at de mere mørkristede kaffer harmonerer bedst i mælkedrikke, hvor deres kraft og intensitet er godt modsvar til den basiske mælk.
Er man derimod mere til en kompleks espresso, hvor syre, sødme og frugtige undertoner må udfolde sig, bør man gå efter de lysere mørkristede varianter eller endda bruge mellemristede kaffebønner.

Lysristet kaffe

En kaffe der er lysristet har typisk en temperatur mellem 195-210°C. Bønnerne får en lysebrun farve og bibeholder rigtig meget smag og aroma fra kaffen. Vi rister kaffen fra Silvio Sanchez ret lyst med en temperatur på 208°C. Her får den en elegant karakter med massere af syre. Vi rister desuden også vores månedens kaffer forholdsvist lyst. Her prøver vi at få rigtig meget af månedens kaffes særpræg frem – og det mener vi kommer stærkest til udtryk ved en forholdsvis lys rist.