Hvilken kaffe skal jeg vælge?

Når du skal vælge en kaffe, er der flere forskellige hensyn du skal kigge på. Hvilken kaffe du synes er bedst, vil altid være en smagssag. Men der er flere parametre, du kan kigge efter. Disse parametre består af:

  • Aroma – hvordan dufter kaffen, og hvor intens er aromaen du fornemmer ved duft.
  • Syre – hvilket type syrlighed har kaffen. Hvor intens/skarp er den? Er kaffen sur?
  • Krop/fyldighed – hvordan føles kaffen i munden. Tung eller let og tynd? 
  • Eftersmag – hvilken smag efterlader kaffen i din mund? Bliver den siddende, og er det godt eller skidt?
  • Sødme – sødme er som udgangspunkt et ønskelig smag, og som er svær at misse.
  • Balance – Hvordan spiller alle de forskellige parametre sammen – og harmonerer de godt eller skidt?
  • Smag – kan du identificere nogle smagsnoter?

Ofte vil disse parametre være beskrevet på kaffen i mere eller mindre grad. Hvert fald når man handler specialkaffe.

Så værsgo – nu er du lidt klogere, og parat til at smage på kaffe på en mere sofistikeret måde. Prøv engang at tage en tår af kaffen og smag efter ét parameter ad gangen.

Snart vil du være parat til at vide, hvilke typer smage du godt kan lide.