Hvilke bønner passer bedst til espresso, stempel eller filter?

Hvilke bønner passer bedst til espresso?

Vi vil som udgangspunkt foreslå vores mørkristede varianter til espresso. Vores risteprofiler på vores mørke riste er optimeret mod espresso brygning. Med en mørkere rist fremmer vi mere fylde, sødme og intensitet. Hvis man er til de mere syreholdige espressoer, så kan de mellemristede varianter anbefales. Ved en lysere rist, vil de frugtige og syrlige undertoner komme til udtryk i højere grad. Du kan finde vores mørkristede kaffer her.

Hvilke bønner passer bedst til stempelkaffe?

Det er af vores mening, at kaffen til en stempelkaffe skal være mellemristede kaffebønner. Når kaffen trækker i 4 minutter (se i øvrigt vores Stempelkande bryggeguide) vil det blive kraftigt og en anelse bitter med en mørkristet kaffebønne.
I stedet vil du med en mellemristet eller lysristet kaffebønne få en mere kompleks kaffesmag med flere nuancer, hvor kaffens rene smag kommer mere til udtryk. Ved en mellemristet kaffe eller lysristet kaffe vil du få mere syre og flere frugtige undertoner frem.

Hvilke kaffebønner passer bedst til filterkaffe?

Det korte svar er mellemristede kaffebønner. Vores mellemristede kaffer er optimeret mod filterbryg. Overordnet set er vores mellemristede varianter, Leonel Valladares, Corcasan, Santos Isabel, Café de Alturas og Silvio Sanchez ristet med øje at have en smule syre, god sødme og en rund smag. Se mere om de enkelte kaffer inde på vores shop.