Guide: Sådan bør kaffen opbevares - få mere ud af din kaffe

Kaffe er et fordærveligt produkt, og olierne i kaffen fordamper hurtigt i kontakt med ilt og vand.  Men, men, men – der er håb forude. Vi har listet nogle få og enkle regler, som gør at du kan udnytte og nyde den rige kaffesmag til fulde i længere tid.

Kaffebønner - hvordan opbevarer du dem bedst?

1. Friskristet kaffe 🌱

Jo friskere kaffen er, jo rigere smag vil kaffen have. 

Tip: Kig efter ristedato på kaffeposen. Derudover er poser der er lufttætte og med en-vejs luftventil er også værd at kigge efter, da de holder afholder ilt udefra, og samtidigt giver kaffen mulighed for at afgasse.

Kaffepose med ventil - ønsk kaffe

2. Hele bønner er friskere end formalet kaffe 🌰

Bønneskallen er en helt formidabel emballage for kaffen. Den holder kaffen frisk og forbliver frisk i op mod 3-4 uger, hvis den opbevares fornuftigt.

Her har formalet kaffe en ulempe, da kaffeolierne I højere grad er eksponeret mod ilt. Herved vil kaffen kun holde sig frisk i 1-2 uger efter ristning.

3. Opbevar kaffen i en lufttæt beholder 📦

Hvis du opbevarer din kaffe i en lufttæt beholder eller pose, vil det være i mindre kontakt med ilten. Derfor kan du bibeholde den friske smag i længere tid.

Tip: Opbevar kaffen I lufttætte syltetøjsglas med en lukkemekanisme af gummi. Alternativt er en kaffedåse et godt alternativ. En anden, let men god mulighed, er at købe en pose med en lynlås. Således kan du lyne posen til selvom du har åbnet den. 

Kaffepose - lufttæt - sådan opbevares kaffe bedst

4. Hold kaffebønnerne køligt ❄

Jo mindre varme som bønnerne er eksponeret mod, jo længere tid vil kaffen holde smag.

Tip: Opbevar kaffen i et køligt rum væk fra lys og varme.

Undgå: At opbevare kaffen i en fryser eller et køleskab, da fugt fra luften kan komme i kaffebeholderen. Herved kan du risikere at der skabes kondens i beholderen, hvilket kan medfører at smagen forsvinder hurtigere.

5. Kaffe er som vampyrer og kan ikke lide lys 🌚

ShopKaffebønner tåler ikke så gerne lys, og gør at kaffen bliver kedelig flad.

Tip: Til opbevaring, så smid kaffen ind i et mørkt skab – især hvis du bruger en gennemsigtig beholder. Undgå, for hvor herres skyld, at opbevare kaffen I direkte sollys.

Når du bestiller kaffe fra ØNSK, så er kaffen altid friskriset, påfyldt en lufttæt pose med en-vejsventil. Posen er samtidig mørk indeni, hvilket sikrer at der ikke kommer lys og uv-stråler igennem og skader kaffen. 

Yderligere har posen den egenskab, at den har en lynlåsmekanisme, der gør at du kan forsegle posen igen, efter du har åbnet den. Derved er posen nær idéel som opbevaring af kaffen.

Her var lidt gode råd til at opbevare kaffen. Håber de kan bruges.